Januar 15_godt aar

Godt år for hundeklubben

01.01.15

Høsten 2014 har vært preget av mange timer med dugnadsarbeid. Legger vi til et gitt antall timer medgått til planlegging, søknadsskriving, møter med entrepenører, lobbyvirksomhet osv. har klubbens medlemmer og flere hjelpsomme byhundeeiere lagt ned til sammen minst 1000 timer med arbeid i forbindelse med den nye hundegården. Neste 800 av disse timene er arbeid utført i hundegården (snekring, måling, krampeslåing osv.). I tillegg har vi også fått gjort mye i den gamle hundegården og i klubbhuset.

I 2014 har det også vært gjennomført andre fantastiske dugnadsinitiativer på toppen av utbygging og ombygging; Åpen dag, Solfestløp, Hilmar Nøis, Bolterdalen Rundt, Trappers Trail og det nye «Reodor Felgen Race» som gjengen i Bolterdalen initierte.

Jeg tar av meg hatten og roper ut: Mange takk til dere alle for dugnadsånden!

Når man jobber så hardt og så mye er det ekstra godt at det også drypper penger ned på klubben igjennom ulike søknadsformål.

I 2014 har vi fått:

- 400.000,- fra Svalbards Miljøvernfond til den nye hundegården

- 10.000,- fra KSAT til 2 stk Oinakka barnesleder, str 4-6 år og 7-10 år

- 100.000,- fra korkpengefondet til Longyearbyen Lokalstyre til innkjøp av nytt verktøy, siste innkjøp av materialer til hundegården og til elvemasser for å lage bedre forhold for utkjøring av slede i nyhundegården

- 50.000,- fra Svalbards Miljøvernfond til innkjøp av kjøredoninger.

- 10.000,- fra Telenor til nye startnummer

- 25.000,- fra Sparebanken Nord Norge til nye kjøredoninger.

Dette er helt fantastisk!

Styret har nå sendt ut vedtektene for klubben på høring, fint om mange ser over disse og kommer med innspill. Det er et behov for oppdatering av vedtektene i klubben, men det er også viktig med en god prosess i forkant.

Årsmøtet blir 4.februar – hold av datoen!

Nå har snøen kommet og vi kan gjøre oss klare for tursesong og senka skuldre hva gjelder dugnadsarbeid for ei stund!

På vegne av meg selv og styret takker jeg alle medlemmer for en flott innsats i 2014!

Og uler ut GOD JUL – og GODT NYTT ÅR!

Med ønske om en snørik og herlig vinter,

Elise Strømseng

Leder LHK

(bilde: Troels Ørsted Yttredal)