Jan 15_friluftsliv

Overnatting i Endalen

07.01.15

Tirsdag 13. januar kl 20.00 inviterer Longyearbyen Hundeklubb til en natt i naturen og stiller med 40-50 hunder som vil bli satt på nattkjetting 13. januar i Endalen utenfor byen.

I midten av sirkelen av hunder vil det bli satt opp bålpanne man kan varme seg på og det vil være sosialt samvær før folk tar kvelden i sine egne telt. Longyearbyen Hundeklubb reiser ut å gjør klar plassen, setter opp do-telt og setter hundene på kjetting. De ønsker å dele sine erfaringer med natt i naturen og opplevelsen av å være på tur med hunder. En unik mulighet for Longyearbyens befolkning til å få en natt i naturen!

Folk står ansvarlig for å ta med egne telt og utstyr, mat, dopapir og en kubbe vèd (til «fellesen») for overnattingen, men det vil ikke være tillatt å ta med eget våpen.

Røde kors er behjelpelig med utlån av telt til arrangementet hvis noen mangler det.

For å komme ut til overnattingsplassen kan man gå, ta skia fatt, sykle, kjøre bil eller scooter. Det er ca 6 km fra SSU og du følger veien utover Endalen.

Ta hensyn til bikkjene og andre under overnattingen. Det oppfordres til å parkere på samme side av veien om du kommer med bil.

LYB Hundeklubb og Jeger og Fisk samarbeider om isbjørnsikkerheten. Det vil være 3-4 personer med våpenansvar og ansvarsfordeling ved isbjørnbesøk.

Arrangementet i Endalen vil starte kl 20.00. Alle må være klare til å dra tilbake til byen innen kl 08.30 onsdag morgen.

Påmelding til arrangementet vil gå til Prosjektleder for aktiv i friluft: post [a] aktivifriluft.no og påmeldingsfrist er tirsdag kl.12:00

Med ønske om en god natt i naturen!

(kilde: Aktiv i friluft Longyearbyen - facebook / bilde: Team Sava Vit )