Februar 15_første hundeløp og foredrag

Årets første løp og foredrag om Idiatord 2014

18.02.15

Snørekjøreløp Bolterdalen Rundt og hundeløp Hilmar Nøis går av stabelen lørdag 28. februar og søndag 1. mars 2015.

I år er det noen endringer med Hilmar Nøis. Hundkjørere kan delta i hundeløpet i tre forskjellige klasser:

Skiklasse: 1-3 hunder

Småspann: 3-5 hunder

Åpen klasse: Ingen begrensninger på spannstørrelse

Longyearbyen Hundeklubb organiserer også snørekjøreløp som var en stor suksess i fjor. Løpskomtié satster på mange påmeldinger i år også.

Alle detaljer og påmelding ligger her

Opplevelsene fra Iditarod 2014

Etter hundeløp på søndag, holder Tommy Jordbrudal og Elin. M. Lien et foredrag om sine opplevelser fra Idiatord i fjor. To av Longyearbyens ivrigste hundekjørere deltok som hundekjører (Tommy) og frivillig på sjekkpunkter (Elin) under Iditarod 2014. Det ble et løp med mye knall og fall og vanskelige forseringer - og som det vil gå gjetord om i lang tid! Flere nordmenn deltok også i løpet - og der var faktisk flere av dagens og tidligere LHK medlemmer/svalbardianere tilstede både i og under løpet.

"Back of the pack er helt ok - det også"

Tid og sted: Søndag 1.mars kl 18:00 på UNIS (Lassegrotta).

Foredraget er gratis og åpent for alle!

VELKOMMEN!