Mars 15_BR2015

Snørekjøring i vinden

02.03.15

27 deltakere med til sammen 44 hunder stilte til start i årets Bolterdalen Rundt. Kåre Hovland hadde som vanlig preparert en flott skøyteløype på 5 km, men vinden som blåste opp i løpet av natta hadde dessverre føyket løypa delvis igjen. Det stoppet ikke ivrige snørekjørere og hunder, som startet med 1 minutts mellomrom. Terje W. Andersen og Einar Eliassen stilte som isbjørnvakter på skuter, slik at deltakerne slapp å ha med seg rifle på ryggen. Raskest i 2-hundklassen ble Janne Søreide med Foxi og Esker, som fullførte på 12 minutter og 25 sekunder. Linda Vassdal tok andreplassen og Pål Ellingsen med Lindas hunder tok 3.plass. Det ble videre tett på resultatlista, bare 9 sekunder skilte 3. til 6.plass.

I klassen for 1 hund, var Gnist og Elin M. Lien raskest for tredje året på rad. Ola Kristian Hjelløkken og Snorre Haukalid kom på de to neste plassene.

Se alle resultater her. Bildene av dagen ligger i galleriet

På grunn av værmeldingen hadde løpskomitéen besluttet for at kansellere Hilmarn Nøis løpet. Ny dato for HN2015 blir neste søndag 8. Mars kl.10.00.

Har du meldt deg på og ønsker at delta neste søndag trenger du ikke gjøre noe, då står påmeldingen til neste søndag. Ønsker du at forandre antall hunder, spannklasse eller i verste fall ikke har muligheten at delta, ta gjerne kontakt via hilmarnoeis [a] longyearbyenhundeklubb.no så blir påmeldingen din oppdatert.

(bilde: Fredrik Fröberg / film: Snorre Haukalid)