Hilmar Nøis

Hilmar Nøis 2017

Om løpet

Hilmar Nøis Trail er et løp for trekkhunder og dem som henger etter dem på slede eller ski. Løpet er svært enkelt organisert, og alt ansvar for sikkerhert, hundevelferd og trivsel ligger hos deltakerene selv. Løpet er seedingløp til Trappers Trail.

Tre klasser

Skiklasse: 1-3 hunder

Småspann: 3-5 hunder

Åpen klasse: Ingen begrensninger på spannstørrelse

Tre HN-løyper

1. Janssonhaugen rundt, 30 km, for småspann og skiklasse

2. Passhytta tur-retur gjennom Adventdalen , 45 km, for småspann

3. Passhytta tur-retur bak Janssonhaugen, 50 km, for åpen klasse

Fellestart

Fellestart på imaginær linje ut fra Nordlysstasjon kl. 10.00. Møt opp litt tid i forveien for utdeling av startnummer. Startsignal blir gitt med signalpenn.

Sjekkpunkt

For løype 1) er i Adventdalen, for løype 2) og 3) ved Passhytta. På sjekkpunkt er det mulig å hvile og bytte hundekjører. Lengden på hvilen er opp til den enkelte deltaker (maks 60 min) og trekkes fra totaltiden ved at man signerer inn og ut hos sjekkpunktvakta. Eventuell servering på sjekkpunktet må ordnes av den enkelte.

Møter og passeringer

Møter og passeringer i løypa blir ganske sikkert. Deltakere oppfordres til å ta hensyn til og hjelpe hverandre slik at det blir minst mulig krøll.

Isbjørnbeskyttelse

Isbjørnbeskyttelse er den enkelte deltakers ansvar. Dersom deltaker ikke selv kan bære våpen kan vedkommende stille med bevæpnet venn på følgescooter eller - spann som holder seg i øyekontakt med deltaker hele veien.

Målgang

Ved Nordlysstasjonen. Antatt tidspunkt for målgang kl.13.00-15.00. Bål og sosialt ved mål dersom det er vær til det.

På dette løpet er det ingen startkontigent.

Påmelding på e-post (inkl. navn på hundekjører(e), teamnavn, antall hunder og HN-løype) innen fredag 17.02.16 til

hilmarnoeis [a] longyearbyenhundeklubb.no

VELL MØTT OG LYKKE TIL!